Mye god mat i verden!

Mat liker du vel? Det er noe man tross alt må innta hver eneste dag, og flere ganger om dagen. Det er noe som faktisk er nødvendig, og mange har videreutviklet det, slik at det har blitt en bransje. Eller ikke misforstå, mat har alltid vært en bransje eller industri, men det med kulinariske eller gastronomiske opplevelser er noe som er ganske nytt. 

Og da er det også naturlig at det er laget pakkereiser og opplevelser som fokuserer på dette. Du kan for eksempel dra til Nord-Norge for å spise kjøtt av reinsdyr, eller så kan du ta en pastatur til Italia. Det er mye forskjellig, og det hele kommer naturlig nok an på hva du liker å spise, og hva du er villig til å forsøke. Om du for eksempel befinner deg i Tokyo på ferie, så er det jo litt kjedelig å spise en vanlig pizza fra en italiensk restaurant, når du i stedet kan forsøke sushi eller noen av de andre lokale delikatessene. 

Og bare for å ha det klart, så snakker vi her om opplevelser utenfor hjemmet. For det er klart, du kan finne en ny og eksotisk oppskrift på nettet, men det er ikke en opplevelse som sådan. Vi snakker heller om det at man har for eksempel muligheten til å dra et sted og få tatt inn den lokale stemningen, lukten og føle en autentisitet. Det gjør man jo ikke om man lager en paella hjemme i kjøkkenet med barna skrikende rundt seg!

Vurder Michelin-stjernene

Om det er sånn at du vil heller besøke gode og eksklusive restauranter kan du det, og det er ikke nødvendigvis sånn at man skal velge den som har flest stjerner fra Michelin. Man kan jo det, og maten der vil smake helt fantastisk. For eksempel har man Noma i København, som ofte har blitt kåret til verdens beste restaurant. Eller om du foretrekker noe fra ellers i kontinentet så er Osteria Francescana alltid et godt forslag. Men dette er naturlig nok restauranter du må regne med å få en høy regning fra. 

Men om du i det hele tatt er usikker og bare vil smake ny mat, så kan du alltids bestille matreiser. Det er noe mange reiserrangører kan hjelpe deg med, og da kan du selv velge akkurat det som passer best for deg. Da unngår du utrivelige overraskelser ved maten, og betaler for noe du i det minste tror du kommer til å like. 

Det er en veldig stor verden der ute, og det er enormt mange forskjellige matkulturer man kan ta del av. Det gjelder bare å åpne horisonten og se an hva som passer for deg og din smak. Husk at det også finnes matfestivaler rundt om krig, også i Norge, som alle har sin definerte smak og stil, og som virkelig er verdt å besøke. 

Liker du god mat, og liker du nye opplevelser, så er en gastronomisk opplevelse midt i blinken for deg. Så finn noe som passer!