Derfor kan du helt fint kjøpe ny seng og madrass på nett


Det høres kanskje rart ut å handle ny seng på nett, med tanke på at noen er vant ved å faktisk prøveligge sengen før kjøp? I 2022 er det likevel mange som kjøper sengen sin på nett, hjulpet av gode beskrivelser, mye informasjon og veiledning om de ulike alternativene som er tilgjengelige.

På nett er det enkelt å få oversikt over alternativene

Du har sannsynligvis allerede noen ønsker til en fremtidig madrass og seng, ikke minst sammenlignet med madrassen du sover på i dag. Det kan være at du synes den er litt for hard, eller at du kunne ønsket deg mer støtte noen steder. Det kommer vi tilbake til, men først kan det være greit å orientere seg bredt når det gjelder modeller og type seng i stort. Da kan det være fint å begynne med å se på de ulike tilgjengelige alternativene, Bedre Naetter kan være et flott sted å begynne.

Det er greit å ikke bestemme seg for en spesifikk seng med en gang, men heller bruke litt tid på å faktisk lese om de forskjellige alternativene. Det finnes mange ulike modeller, design og materialer å velge mellom – i tillegg til de rent funksjonelle egenskapene som størrelse og madrassens fasthet. Legg også merke til at det er mulig å kombinere mange forskjellige madrasser og andre komponenter til en skreddersydd løsning.

Finn riktig fasthet, støtte og materialer

Det er kanskje det å velge madrassens fasthet som kan fremstå som noe av det aller vanskeligste ved å handle madrasser og senger på nett – det er tross alt ikke mulig å prøveligge en seng digitalt. Det trenger likevel ikke være noen stor utfordring:

  • Det finnes madrasser i forskjellige fasthetsgrader, det er vanlig å kunne velge mellom i hvert fall tre forskjellige nivåer. Da kan det være at det midterste nivået er tilpasset noen med en vekt mellom omtrent 75 kg og 95 kg, samtidig som et mykere nivå kan passe bedre til noen under 75 kg, og et fastere nivå med bedre støtte kan være bedre for noen som veier over 95 kg.
  • Husk på at vektangivelsene bare er en pekepinn, og det er flere andre faktorer som spiller inn. Til syvende og sist er det viktig at du spør deg selv hvordan du opplever madrassen du sover på i dag. Hvis du dessuten vet omtrent hvilken fasthet den eksisterende madrassen har, kan du ta et godt valg vedrørende ny madrass.

Materialvalg er et annet område som har mye å si for sovekomforten. Naturmaterialer gjør at sengen vil være robust og holdbar, men de kan dessuten bidra med pustende og fuktighetstransporterende egenskaper. Husk på at alle mennesker svetter i løpet av natten, og det er viktig at spesielt overmadrassen er laget med materialer som ta høyde for det. Da slipper du å våkne klam og kald i løpet av natten.

Høres det likevel komplisert ut å handle ny madrass og seng på nett? Da har faktisk Bedre Nætter en egen guide som fører deg gjennom alle relevante spørsmål.